Vve Fourny & Fils

Veuve Fourny & Fils er navnet på vores champagnehus i Vertus, Champagne. Det er familie drevet der udelukkende producerer Premiere Cru fra egne marker ca. 200.000 flasker pr. år. Der presses kun en gang "jomfrupres" og der benyttes kun organisk gødning. Ydermere bestræber man sig på at bruge minimal tilsætning af svovl. Vinstokkene er i gennemsnit 45 år. Lavt høstudbytte af de håndplukkede druer. Stor andel af reserve vine, vine fra tidligere år, -ingen sukker tilsat, det som gør forskellen på god og mindre god champagne. Vegansk og Biocertificeret.

Siden 4. august 2020 har vores ejendom haft certificering for «HØJ MILJØVÆRDI» NIVEAU 3.

HEV: Officiel anerkendelse af miljøpræstationer:
Defineret af loven om beskyttelse af miljøet i Frankrig er niveau 3 det højeste trin i denne økologiske tilgang til fremskridt. Hos Veuve Fourny valgte vi at forpligte os til at dyrke vores vinstokke ved hjælp af en proces, der er respekt for naturen, med en forpligtelse til resultater.
Det er en forpligtelse til dydigt landbrug baseret på 4 indikatorer:

• Bevaring af biodiversitet (insekter, fauna, flora) ved at begrænse input til et maksimum, vi bruger hverken kobber eller nogen insekticider.

• Beskyttelse af den mikrobielle levetid i vores jord for at opretholde liv.

• Brug af gødning, der udelukkende kommer fra organisk materiale.

• Omhyggelig forvaltning af vandressourcerne.

Denne certificering bekræfter, at elementer af biodiversitet (hække, græsstrimler, træer, blomster ...) er meget til stede på vores ejendom og giver naturen mulighed for at udvikle sig (fauna, flora, insekter ...).
At smage vores champagner er at forpligte sig til en moderne miljøproces ved at prioritere køb af ens vine med HEV-certificering.

1. Cru
En imponerende renhed og elegance med masser af frugt, druer og eksotiske hints. Boblerne er blide og venlige uden nogen former for bitterhed eller urenheder. Smagen er blid og silkeagtig med en samtidigt maskulin bragende smag i det dybe. De har også Gran Reserve marker - druerne indgår i de forskellige blends.

En champagne som kan klare et hvilket som helst måltid, kød, fisk eller skaldyr, oste eller ren aperitif samt til morgenbrunch ´en. Til mad bør denne serveres ved 12-14 grader og som aperitif ved 7-8 grader.

Fourny familien havde den udsøgte fornøjelse blive Parker ratede 90/96.

Grande Reserve Brut 1. Cru 90 point
Vve Fourny & Fils omtalt i The New York Time`s!
The New York Times's Eric Asimov discovers Vve Fourny Champagne! Merry Xmas indeed.
"I had heard of Veuve Fourny & Fils before, but somehow had never encountered the Champagne in New York. My loss. This small producer makes wonderfully interesting wines, like its entry-level Grande Réserve, a beautifully detailed blend of 80 percent chardonnay and 20 percent pinot noir with great balance, finesse and tension."

Vine vi henter hjem fra Vve Fourny & Fils