Villa Rinaldi

Rinaldo Rinaldi er manden bag Villa Rinaldi. Vinhuset har sine rødder helt tilbage i forrige århundrede, men sådan som det ser ud i dag skyldes i høj grad Rinaldo Rinaldi. Tilbage i 60érne revolutionerede han vinhuset. Indtil da havde man igennem generationer produceret klassiske Verona vine som for eksempel Amarone della Valpolicella. Rinaldi lavede aftaler med en række vinbønder, som havde marker og vinstokke der opfyldte alle hans ønsker. Dem fandt han i Adige dalen. De kontrakter han udarbejdede dengang, er dem man stadig opererer efter. Med de aftaler indgået kunne Rinaldi forfølge sit mål - at lave den perfekte spumante. Det betød, at han også måtte vende tilbage til den klassiske produktionsmetode – Dégorgement a la Volée. Denne produktionsmetode er i langt højere grad manuel og væsentlig langsommere end den mere moderne produktionsmetode – Dégorgement a la Glace. Med denne klassiske og langsommelige proces kan man frembringe spumante vine der ganske enkelt er de bedste. En af Villa Rinaldis hemmeligheder er, at man udelukkende bruger små fade og er meget sparsom med brugen af sulfitter.

Villa Rinaldis vine, Corpus Amarone, Maior Amarone og sidste skud på stammen Deres Ripasso (som vi har opfordret Dem til at producere), høster man den ene pris efter den anden. Valpolicellas kontrolorgan der skal give export tilladelse til SAMTLIGE Amaroner og Ripasso vine, har i 2014 udnævnt Villa Rinaldi`s 2 Amarone vine Maior og Corpus til de bedste
villarinaldi.it/en/medals-villa-rinaldi

En anden kendis fra vinhuset er ”Dolce di Cremé”. Det er en dessertvin som har gået sin sejrsgang verden rundt. Hvis et italiensk bryllup skal være helt rigtigt, indeholder det ”Dolce di Creme”. Den er simpelthen fantastisk. Når solen skinner og sommeren er her og du skal forkæle dig selv, så er der ingen vej uden om. En spumante fra Villa Rinaldi vil for altid ændre dit syn på denne type vin.

Vine vi henter hjem fra Villa Rinaldi