VILLA RINALDI VENETO Rinaldo Rinaldi er manden
bag Villa Rinaldi. Vinhuset har sine rødder helt
tilbage i forrige århundrede, men sådan som det
ser ud i dag skyldes i høj grad Rinaldo Rinaldi.
Tilbage i 60érne revolutionerede han vinhuset.
Indtil da havde man igennem generationer
produceret klassiske Verona vine som for
eksempel Amarone della Valpolicella. Rinaldi
lavede aftaler med en række bønder som havde
marker og vinstokke der opfyldte alle hans
ønsker. Dem fandt han i Adige dalen. De
kontrakter han udarbejdede dengang, er dem
man stadig opererer efter. Med de aftaler indgået
kunne Rinaldi forfølge sit mål; at lave den
perfekte spumante. Det betød, at han også måtte
vende tilbage til den klassiske
produktionsmetode – Dégorgement a la Volée.
Denne produktionsmetode er i langt højere grad
manuel og væsentlig langsommere end den mere
moderne produktionsmetode – Dégorgement a la
Glace. Med denne klassiske og langsommelige
proces kan man frembringe spumante vine der
ganske enkelt er de bedste. En af Villa Rinaldis
hemmeligheder er, at man udelukkende bruger
små fade og er meget sparsom med brugen af
sulfitter.
Næste led i kæden er allerede undervejs, da det
var Rinaldo`s datter Teresa, der viste os rundt på
vingården Villa Rinaldi i 2001.
Rinaldi Ripasso 2019
Vejl. udsalgspris kr. 350,-
- Vintype
- Rødvin
- Alkohol
- 14%
- Årgang
- 2019
- Druer
- 75% Corvina, 20% Rondinella, 5% Molinara
- Farve
- Dyb ruby rød
- Serveres ved
- 18°
- Velegnet til
- Rødt kød, vildt og modne oste
- Smag
- Kraftfuld karakter med toner af mørke bær, varm, tør. 15 måneder på franske barriques