Villa Rinaldi Recioto della Valpolicella Spumante DOCG Metodo Classico, 375ml.

Vejl. udsalgspris kr. 650,- ½ flaske

Vintype
Dessertvin
Alkohol
13,5%
Årgang
2000
Druer
Corvina, Rondinella og Molinara
Farve
Dyb violet
Serveres ved
10-14°
Velegnet til
Desserter, mørk chokolade, jordbær
Smag
Intenst men også delikat smag som leder tankerne hen på delikat kanel, mørk kakao og tobak.

Her har vi noget så usædvanligt som en sød rødvin. Den er lavet ved, at man tager de små bunker af druer, der har tørret i længere tid. Det giver en intenst men også delikat smag og duft.

Rinaldo Rinaldi er manden bag Villa Rinaldi. Vinhuset har sine rødder helt tilbage i forrige århundrede, men sådan som det ser ud i dag skyldes i høj grad Rinaldo Rinaldi. Tilbage i 60érne revolutionerede han vinhuset. Indtil da havde man igennem generationer produceret klassiske Verona vine som for eksempel Amarone della Valpolicella. Rinaldi lavede aftaler med en række vinbønder, som havde marker og vinstokke der opfyldte alle hans ønsker. Dem fandt han i Adige dalen. De kontrakter han udarbejdede dengang, er dem man stadig opererer efter. Med de aftaler indgået kunne Rinaldi forfølge sit mål - at lave den perfekte spumante. Det betød, at han også måtte vende tilbage til den klassiske produktionsmetode – Dégorgement a la Volée. Denne produktionsmetode er i langt højere grad manuel og væsentlig langsommere end den mere moderne produktionsmetode – Dégorgement a la Glace. Med denne klassiske og langsommelige proces kan man frembringe spumante vine der ganske enkelt er de bedste. En af Villa Rinaldis hemmeligheder er, at man udelukkende bruger små fade og er meget sparsom med brugen af sulfitter.

Tilbage