VALPOLICELLA CLASSICO SUPERIORE DOC "RUBINELLI VAJOL"

Vinhuset Rubinelli Vajol ligger i centrum af Valpolicella. Det charmerende vinhus med tykke murstensvægge, deres kældre, Corte af Sant'Anna, og landsbyen Vajol, ligger i landskabet der er dækket af vinmarker. Omgivet af oliventræer, kirsebærtræer og mandeltræer, er selve essensen af Valpolicella`s klassiske skønhed.

Vintype
Rødvin
Alkohol
13,5%
Årgang
2011
Druer
Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Oseleta.
Farve
Stærk rubinrød farve
Serveres ved
18-20°
Velegnet til
Til de fleste krydrede retter
Smag
Velafbalanceret, Valpolicella med masser af karakter, elegant, ren, tør.

Vinhuset Rubinelli Vajol ligger i centrum af Valpolicella. Det charmerende vinhus med tykke murstensvægge, deres kældre, Corte af Sant'Anna, og landsbyen Vajol, ligger i landskabet der er dækket af vinmarker. Omgivet af oliventræer, kirsebærtræer og mandeltræer, er selve essensen af Valpolicellas klassiske skønhed. Nicola Scienza fra Rubinelli Vajol udtrykker Valpolicella som en folkelig vin da den er betalbar og en vin de fleste syntes om. Amarone er for mange favorit vin nr. 1. Nicola laver Amarone og andre Valpolicella-vine i Vajol-området lige uden for San Peitro in Cariano, i hjertet af Valpolicella Classico-området. Nicola er tredje generation i familien, som driver vingården, som oprindeligt leverede alt sin vin til andre producenter. Rubinelli-familien besluttede i 2000 selv at producere og flaske deres vine. Den første kom på markedet i 2006. Amarone er en tør udgave af Recioto della Valpolicella – den søde rødvin fra distriktet, som er blevet produceret i mange hundrede år. Teknikken er, at druerne efter plukning lægges til tørre – i moderne vinerier som Rubinelli Vajol i kældre med effektiv mekanisk ventilation – i godt 4 måneder, hvilket reducerer druernes vandindhold med 60 % og øger deres sukkerkoncentration og kraft i smagen. Rigtig god Amarone er ikke billig, mest fordi druerne skal tørres og det kræver utrolig meget plads og kommer på fad i 36 måneder, inden den flaskes og får min et års flaske lagring inden den sendes på markedet. Ripasso, Amarones lillebror, laves ved at man tager massen fra Amarone-produktionen – dvs. massen af skaller, kvas, gær og rest af vin, der er tilbage, når man tømmer gæringstankene, når Amarone-vinen er gæret færdig. Massen tilsættes en færdiggæret Valpolicella-vin, som på den måde får en ny gæring af det sukker og den gær, der er i massen. Mange Ripasso-producenter – bl.a. Rubinelli Vajol – giver også druerne til basis-Valpolicella’en en ”passito-tur”,- tørrer druerne en måneds tid. Resultatet af både passito og anden omgang gæring på Amarone-massen, er en der smager som en mellemting imellem en rigtig god Valpolicella og en Amarone. I Rubinelli`s tilfælde smager deres Ripasso langt bedre end rigtig mange Amarone vine. De ældste stokke er 80 år og i gennemsnit 60 år.
Den foretrukne stil blandt Amarone-producenter så som Villa Rinaldi - har længe været mørke, tunge og sødmefyldte "bombe" vine. Nicola følger en mere fornyende frugtig og sofistikeret stil.

Tilbage