Lord Pietro Classic Tawny 20 years

Australsk portvin

Vintype
Dessertvin
Farve
Brændt gylden
Velegnet til
Perfekt følgesvend til kaffen, is, kage, modne oste, tunge dessertkager med højt chokolade indhold
Smag
Ristet kaffe, chokolade, rosiner, blommer, svesker, ristede mandler, valnødder

Lou´s farfar emigrerede fra Italien til Australien i 1938, og den viden han havde om vin fra det sydlige Italien, blev nu brugt til at skabe et af Australiens fineste vinhuse - især når det gælder de søde vine. Lou og hans hustru overtog gården i midt 80´erne, og det blev hurtigt de gamle Tawny og Port typer som blev hans lille baby.

Lord Pietro er lavet på Cabernet Sauvignon og Grenache, som håndhøstes sent for at opnå maksimal sukkerindhold. Man gærer begge druer hver for sig, og efter endt gæring tilsættes en meget fin Brandy, hvorefter de modner på franske og amerikanske egefade i årtier. Når tiden er inde til at sælge produktet, fjernes spindelvævet (Cobweb) fra de gamle fade, og man blander de 2 typer efter solera princippet, hvilket betyder at det færdige produkt består af fade som har ligget i mere end 10 år - nogle meget længere.

Farven er brændt gylden og vidner om årelang lagring, og i smagen er det en meget bred vifte af indtryk. Ristet kaffe, chokolade, rosiner, blommer, svesker, ristede mandler, valnødder o.s.v. Alt det som en gammel dessertvin skal have og som Lou selv udtrykker det ”10 år er længe at vente, men man kan ikke stresse med dessert vine i denne kaliber, det er vi rigtig glade for i Danmark i dag! Perfekt følgesvend til kaffen, is, kage, modne oste, tunge dessertkager med højt chokolade indhold....smag den over nogle uger og oplev hvordan den ”vokser” i karakteren.

Tilbage