Olmetto

Druerne høstes i oktober og presses og kommes på ståltanke i op til 1 år og derefter på egetræsfade i 15 måneder og 15 måneder på flaske før salg.

Vintype
Rødvin
Alkohol
14,5%
Årgang
2005, 2010
Druer
85 % Barbera og 15 % Croatina
Farve
Dyb rubinrød farve
Serveres ved
18°
Velegnet til
Kraftige kødretter og ost. Dekanteres 1 time før.
Smag
Afbalanceret, harmonisk, kraftfuld og varm med masser af frugt. Ikke så syrlig som vinene fra Babera i Piemonte.

Azienda Bellaria ejes af Paolo Massone og er højt belligende med en pragtfuld udsigt over dette måske knap så kendte område. Naboen Piemonte er langt mere kendt, men Paolo Massones vine fra Azienda Bellaria er mindst lige så interessante som højkvalitetsvinene fra Piemonte.

Vinmarkerne er placeret 4 forskellige steder, Oltrepò Pavese. Der produceres ca. 60.000 flasker årligt. Ca. 90 % sælges i Italien, et stort kvalitets stempel, da hjemmemarkedet ikke er det nemmeste sted at afsætte sin vin.

Der er produceret vin på stedet siden 1661. Vingården har været i familien Massone`s eje i generationer og blev overtaget af Paolo Massone i 1988. Der produceres 5 forskellige vine, hvor vi har hjemtaget de 3. Meget lavt høstudbytte, det giver de bedste kvalitetsvine. Hvis vinmarkerne ikke blev beskåret ville der kunne produceres dobbelt så meget vin på samme vinstokke. Jorden indeholder kalk, ler og sand. Druerne håndhøstes og gæres derefter seperat alt efter om de er plukket i dalen, bjergsiden eller på bjergtoppen.

Deres winemaker Beppe Zatti dyrker markerne økologisk, men vil ikke markedsføre dem som økologiske vine, bla. tilsættes der kun 30 % af tilladte maksmængde svovl der er tilladt i italien. Vinene er ikke filtreret, derfor kan der forekomme lidt naturligt bundfald i enkelte vine.

Tilbage