Grosjean Valle D`Aoste Organic

I Grosjean`s familie fortælles det, at det i 1781, da vores moderlige forfader, fra Fornet, en lille landsby i Valgrisenche, nu genopstod fra begyndte at komme ned til Ollignan for at samle druer og nødder, der er nødvendige for at klare sig gennem de lange bjergvintre. Den lille istid hærgede i alperne, og maden fra denne bondegård var den eneste næring for de fattige og ydmyge mennesker. Han arvede disse arialer af sin kone, og i 1968 begyndte bedstefar Dauphin at tappe sin egen vin til "II Exposition des Vins du Val d'Aoste”: succesen med den messe opmuntrede vores bedstefars køretur, der bragte gården fra 3000 m2 til de nuværende 12 hektar. I de følgende år forpligtede alle fem sønner sig til arbejdet: Vincent, Giorgio, Marco, Fernand og Eraldo, alle eksperter i sin egen afdeling.
En ny vingård blev bygget i 2000 for at holde den stigende høst.

I 2011 gennembruddet: efter gensidig aftale startede den økologiske omlægning, den første vingård i Valle d'Aosta. I 2015 tillod en yderligere fornyelse at øge vingården for at være vært for alle de 120.000 producerede flasker.

Hvordan kan vi leve i så tæt kontakt med vores terroir uden et vanvittigt ønske om at bevare og værdiansætte det? Bedstefar Dauphin vidste det i sit hjerte, da han allerede for 50 år siden hverken brugte pesticider eller acaricider; vores fædre ønskede i 2011 modigt at fortælle verden, der arbejder hårdt for at få den økologiske certificering. Når du er forpligtet til en mission, skal du tage al styrken og viljestyrken ud for at realisere den.
I begyndelsen af 2018 går denne vidunderlige fortaler for Aosta-dalens vindyrkningstradition over i hænderne på den tredje Grosjean-generation: Hervé, Simon, Didier og svigersønnen Marco, der arvede.

Vine vi henter hjem fra Grosjean Valle D`Aoste Organic