Villa Rinaldi, Maior Amarone Della Valpolicella D.O.C 2000 SPECIAL EDITION

Skrevet d.

Villa Rinaldi Amarone Maiore 2000 er nu moden og helt på toppen. Produceret på tørrede druer i godt 6 md, der ender med at være 40 % af oprindelig vægt.

Fordi det varer min 1 år før næste årgang er klar 2013 - har de frigivet 2000 flasker fra deres private kælder. Det har aldrig været meningen at den skulle på markedet men det kommer den så nu.
The next vintage of MAIOR will be 2000 : it is a very very special edition ( only 2.000 bottles)!
It has 16% of alcoohol because we pressed the grapes later ( in march) and it is very similar to the Corpus style!
Det vil sige tørretid mere end 6 måneder. Minimum er 1 måned.
Valpolicellas kontrolorgan der skal give export tilladelse til SAMTLIGE Amaroner og Ripasso vine, har i 2014 udnævnt Villa Rinaldis 2 Amarone vine Maior og Corpus til de bedste. På den baggrund fik vi Villa Rinaldi til at producere en Ripasso, for så måtte den jo naturligt også blive markedets bedste Ripasso. Det syntes jeg helt bestemt den er – prøv selv - mange Amarone vine ville helt sikkert blive lidt misundelige. Udtrykket "Ripasso" identificerer en præcis oenological teknik i produktionen af "Valpolicella" vin. Den friske Valpolicella vin blandes med gærede presserester af de tørrede druer der tidligere er anvendt til fremstilling af Amarone. På den måde får man en vin der smagsmæssigt ligger imellem en Valpolicella og en Amarone.