Le Contesse Prosecco Spumante DOC Treviso Brut Biologico

Fremragende som en aperitif, men egnet til enhver lejlighed.

Vintype
Spumante
Alkohol
11%
Årgang
2019
Druer
Glera
Farve
Lys strågul
Serveres ved
Velegnet til
Fremragende som aperitif. Takket være sin alsidighed er den en passende vin til enhver lejlighed.
Smag
Salte, friske og harmoniske, smage - meget elegant.

Historien om prosecco
Prosecco dateres tilbage til romertiden, ca. det 2. århundrede før Kristus og stammer fra en lille region kaldet Prosecco. Det fortælles, at Augustus kone, Livia, kunne lide at drikke Puxinum '' Pucino ''; hun sagde, det var hemmeligheden bag hendes ungdom og skønhed. Desværre foretrak andre druesorter på dette tidspunkt. Ikke desto mindre blev det ofte afviste prosecco-skud dyrket i Conegliano Valdobbiadene-bakkerne og lige der fandt de perfekte betingelser for at blive til en kvalitetsvin. I året 1868 grundlagde Antonio Carpene sammen med Caccianiga, Mavolti og Vianelle '' Societa Enologica Trevigiana ''. På grund af dette firma blev Prosecco opdaget som mousserende vin. Produktet begyndte at sprede sig og blive værdsat mere og mere. Den mousserende vin metode blev kaldt Conegliano Valdobbiadine og blev udviklet af Antonio Carpene; der opdagede en måde at fermentere vinen i mere end 30 dage i en ståltank efter tilsætning af sukker og gær. Uddannelsesinstitutionen beskæftigede kendte professorer som Arturo Mareschali, Giovanni Dalmasso og Luigi Manzoni, der skabte grundlaget for videnskaben om vin. Professor Manzoni var af særlig betydning og ansvarlig for krydsning af fremragende vine. Professor Tullio de Rosa, hvis bøger blev brugt til at undervise i utallige generationer af studerende, støttede ham. I år 1923, efter at have bemærket vinproducenternes behov for en pålidelig måde at bevise, at en produktionsmetode er blevet forbedret, grundlagde professorerne Giusti og Dalmasso '' stazione sperimentale di viticoltura ed enologia di conegliano '', som senere på året 2004 blev et forskningsinstitut for vinavl. I de følgende år blev vinen mere og mere succesrig. Det blev kopieret i mange lande. Af denne grund begyndte de at lede efter en lovlig løsning for at sikre, at vinstokken kun blev dyrket i det oprindelige område prosecco. Samtidig kom det gamle navn '' Glera '' eller '' Glera lungo '' op igen. Det blev også besluttet at udvide produktionsområdet og tilføje regionerne Venetia, Belluno og Padova samt Trieste, Gorizia og Udine, hvor produktionen var skudt ned for mange år siden. Den 17. juli trådte det nye direktiv '' DOC Prosecco '' i kraft. Samtidig to DOCG "Conegliano Valdobbiadene Prosecco" og "Colli Asolani- Prosecco.

Tilbage